Van Ginkel maakt rentree: Het WK halen zou schitterend zijn
"Ik ben niet vervreemd geraakt van de club, totaal niet zelfs"

Van Ginkel maakt rentree: "Het WK halen zou schitterend zijn"

21-03-2014 08:03
4

Marco van Ginkel staat voor zijn rentree bij Chelsea. Na zes maanden blessureleed speelt de middenvelder vrijdagavond mee in het duel tussen de tweede elftallen van de 'Blues' en Manchester United. "Ik heb er vertrouwen in."

Zijn herstel van de kruisbandblessure is uitstekend verlopen, vertelt Van Ginkel in het Algemeen Dagblad. Intussen probeerde hij zoveel als mogelijk betrokken te blijven. "Ik was tenslotte net nieuw hier", aldus de middenvelder, die bij thuiswedstrijden gewoon naast de wisselspelers in de dug-out zat. "Klopt, dat is beleid onder José Mourinho."

"Ik was voor wedstrijden bijvoorbeeld ook altijd in de kleedkamer. Mourinho zelf ben ik ook vrijwel dagelijks blijven zien. Je maakt als geblesseerde speler dan niet altijd een praatje en natuurlijk val je voor je gevoel buiten de groep omdat je niet speelt, maar ik ben niet vervreemd geraakt van de club. Totaal niet zelfs."

Nu Van Ginkel weer fit is, vallen automatisch de woorden 'WK' en 'Oranje' in interviews die hij moet geven. "Iedereen heeft zijn dromen, hè. Het WK halen zou schitterend zijn, maar of het realistisch is weet ik echt niet. Wat iedereen kan zien is dat je bij deze bondscoach veel minuten moet maken om in aanmerking te komen en daar zit ik nog niet aan."