Poulsen verwachtte lastig duel: Maar eigenlijk was het makkelijker
Kwartfinale 'fantastisch': "We zullen de underdogs zijn, wie we ook loten"

Poulsen verwachtte lastig duel: "Maar eigenlijk was het makkelijker"

21-03-2014 10:13

Simon Poulsen kon na de krachtmeting met Anzhi Makhachkala constateren dat het eenvoudiger ging dat vooraf verwacht. De verdediger plaatste zich met AZ voor de kwartfinale van de Europa League, door de Russen in Moskou op 0-0 te houden. Na de 1-0 in Alkmaar was dat voldoende voor een plek bij de laatste acht.

"Het was een fantastisch resultaat voor ons", reageert Poulsen op de website van de UEFA. "In Nederland werden we een beetje bekritiseerd, omdat we niet zo goed spelen als we kunnen. Vandaag (donderdag, red.) maakte dat niet uit, want we speelden tegen een goed team en we wisten dat het moeilijk zou worden. Zij zijn fysiek sterk. We veranderden de tactiek en speelden met vijf verdedigers. Ik denk dat we verdienden door te gaan."

"In het eerste halfuur domineerden zij", vervolgt de Deen. "We wisten dat ze alles op alles zouden zetten en we konden die storm weerstaan. Het laatste uur waren wij de betere, denk ik. In de eerste wedstrijd creëerden ze een aantal kansen, dus we dachten dat het hier moeilijker zou worden. Maar eigenlijk was het makkelijker."

Voor Poulsen maakt het niet uit welke ploeg er vrijdagmiddag aan AZ gekoppeld wordt. "Een kwartfinale is gewoon fantastisch voor ons. We zullen de underdogs zijn, wie we ook loten", zegt de linksback. "Het is een geweldige en goede ervaring en alles kan gebeuren. Wie weet hebben we een kans in de kwartfinale, we zullen zien. Tot dusver zijn we gewoon blij dat bij de laatste acht zitten."