Ajax-beul Red Bull Salzburg al zeker van Oostenrijkse titel
Team wint voor de vijfde keer sinds 2005 landstitel

23-03-2014 18:35
9

Red Bull Salzburg heeft acht wedstrijden voor het einde van het seizoen beslag gelegd op de Oostenrijkse landstitel. Een 5-0 overwinning op SC Wiener Neustadt voor zo'n zevenduizend toeschouwers gaf de doorslag.

De Braziliaan Alan vervulde een hoofdrol door drie van de vijf treffers voor zijn rekening te nemen. Hij maakte de eerste, de derde en de laatste. Jonathan Soriano maakte op slag van rust het tweede doelpunt, waar Sadio Mané circa twintig minuten voor tijd de resterende bijdrage voor zijn rekening nam.

Salzburg, dit seizoen in de Europa League te sterk voor Ajax, werd sinds de overname van Red Bull in 2005 vijf keer Oostenrijks kampioen. Dat gebeurde onder leiding van Giovanni Trapattoni, Co Adriaanse, Huub Stevens, Ricardo Moniz en ditmaal Roger Schmidt. Deze landstitel vormt een record omdat nooit eerder een team in deze competitie al na 28 minuten verzekerd was van de eindzege.

Met nog acht resterende wedstrijden bedraagt de voorsprong op FC Grödig liefst dertig punten. Salzburg is in eigen stadion al sinds augustus 2012 ongeslagen in de nationale competitie. De ploeg van Schmidt won dit seizoen 22 keer, speelde vier keer gelijk en verloor slechts twee keer. Het doelsaldo is eveneens indrukwekkend met 98 gemaakte doelpunten en 23 tegen.