Pieters levert bijdrage aan simpele zege Stoke City bij Aston Villa
Bezoekers winnen met 1-4 op Villa Park

23-03-2014 18:55

Stoke City heeft zondag een eenvoudige zege geboekt in de uitwedstrijd bij Aston Villa. Na negentig minuten gaf het scorebord op Villa Park een 1-4 stand aan.

Een aanval over tientallen schijven bracht Aston Villa na slechts vijf minuten nog wel op voorsprong. De Belg Christian Benteke haalde de trekker over. De formatie uit Birmingham leek een mooie dag tegemoet te gaan, maar vergiste zich schromelijk in Stoke. Binnen het half uur leidde het bezoekende elftal.

Peter Odemwingie maakte de gelijkmaker door alert te blijven in een moeilijke situatie. Even later maakte Peter Crouch de 1-2, na goed voorbereidend werk van Marko Arnautovic en Erik Pieters. Nog voor het rustsignaal werd de voorsprong vergroot door toedoen van Steven N'Zonzi. Geoff Cameron zorgde diep in de tweede helft voor de 1-4 eindstand.

Bij Aston Villa stonden Ron Vlaar en Leandro Bacuna in de basis, net als Karim El Ahmadi. Laatstgenoemde viel al in de eerste helft geblesseerd uit. Stoke kon in tegenstelling tot Arnautovic en Pieters nog geen beroep doen op Oussama Assaidi.