'FC Twente wil Schreuder doorschuiven, technische staf blijft intact'
Oud-speler wacht nog op benodigde diploma

'FC Twente wil Schreuder doorschuiven, technische staf blijft intact'

24-03-2014 23:55
2

FC Twente wil de huidige technische stafleden ook volgend seizoen verantwoordelijk maken voor het sportieve functioneren. Naar verwachting zal daarbij wel een wijziging plaatsvinden, meldt Voetbal International maandagavond.

Na het ontslag van Steve McClaren in februari 2013 werd Alfred Schreuder doorgeschoven als interim-trainer. Hij maakte een goede en positieve indruk, maar beschikte niet over de vereiste papieren om deze functie te blijven vervullen. Hoofd opleidingen Michel Jansen werd om die reden benoemd als hoofdtrainer.

Wedden

Meer odds

Jansen is formeel het belangrijkste staflid bij FC Twente, maar fungeert tijdens wedstrijden vooral als assistent van Schreuder. De laatste neemt de coaching veelvuldig voor zijn rekening. Indien hij de Cursus Betaald Voetbal met succes weet af te ronden, zal de club hem officieel benoemen als hoofdtrainer.

Het doorschuiven van Schreuder zal verder geen gevolgen hebben. Jansen blijft betrokken bij de eerste selectie. Datzelfde geldt volgens VI voor de assistenten Youri Mulder, Kees van Wonderen en Boudewijn Pahlplatz.