Deen Hjulmand voorlopig geen kandidaat bij 'zorgvuldig' Heerenveen
"Scouts raden veel spelers aan, maar soms krijgen we ook tips over coaches"

Deen Hjulmand voorlopig geen kandidaat bij 'zorgvuldig' Heerenveen

26-03-2014 16:14

Kasper Hjulmand is voorlopig niet in beeld om hoofdtrainer van sc Heerenveen te worden. Volgens De Telegraaf zou de club uit Friesland zijn oog hebben laten vallen op de hoofdtrainer van het Deense FC Norsjaelland, maar de kans dat hij daadwerkelijk als opvolger van Marco van Basten wordt gepresenteerd is klein.

De Deense trainer leidde zijn club in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer direct naar de Deense landstitel. "Hij is op dit moment niet één van onze opties. We hebben andere mogelijkheden waar we aan werken. Als we er niet uit komen met die opties, gaan we kijken naar andere opties. Daar kan Hjulmand ook onder geschaard worden", zegt Hans Vonk, technisch directeur van sc Heerenveen, in gesprek met Tipsbladet.dk.

Vonk bevestigt dat Heerenveen getipt werd over Hjulmand. "We houden alles in de gaten en we hebben scouts die actief zijn in Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken. Zij raden veel spelers aan, maar soms krijgen we ook tips over coaches. Dat is niet ongebruikelijk. Dat is hoe Hjulmand in beeld is gekomen. Hij is bekend bij mij en de club vanwege de resultaten die hij heeft bereikt, maar op dit moment bekijken we eerst andere opties", doet Vonk uit de doeken.

Haast om een opvolger van Van Basten aan te stellen heeft Heerenveen niet. "We nemen de tijd die we nodig hebben en werken rustig verder. Voor sommige mensen gaat het te langzaam, maar we laten ons niet onder druk zetten. We gaan zorgvuldig te werk, zodat we er absoluut zeker van zijn dat we de juiste coach om deze club te leiden aanstellen." Onder meer Erwin Koeman, Foeke Booy en Ernest Faber zouden in beeld zijn bij Heerenveen.