Breaking news

LIVE: Ajax grijpt leiding na eigen goal Senesi, Bozenik-goal afgekeurd

Onthutste keeper Schmeichel moet treffer na overleg afstaan aan teamgenoot

Onthutste keeper Schmeichel moet treffer na overleg afstaan aan teamgenoot

Gepubliceerd: woensdag 26 maart 2014 om 16:30wo 26-03-2014 om 16:30

Kasper Schmeichel dacht dinsdagavond even de redder van Leicester City te zijn. De Deense doelman, zoon van oud-Manchester United-keeper Peter Schmeichel, kopte kort voor tijd de gelijkmaker binnen tegen Yeovil Town.

De Deen zag zijn kopbal via de onderkant van de lat terug het veld inspringen en liep – in de veronderstelling dat de bal de doellijn gepasseerd was – juichend weg. Zijn teamgenoot Chris Wood kopte de bal voor de zekerheid alsnog binnen. Een gouden greep, bleek later. Hoewel de beelden in eerste instantie uit leken te wijzen dat de bal bij de inzet van Schmeichel al achter de doellijn belandde, oordeelt The Football League na overleg met de arbitrale leiding anders.

Het voetbalbestuur heeft Schmeichel woensdag laten weten dat de treffer wordt toegekend aan Wood. "Ik denk dat iedereen die de beelden bekijkt ziet dat de bal over de lijn was", zegt een gepikeerde Schmeichel op de website van Leicester City. "Het is onthutsend dat de grensrechter niet direct zijn vlag de lucht instak voor een treffer. Gelukkig lette Chris Wood op en kopte hij de bal voor de zekerheid binnen, maar ik claim het doelpunt zeker!"

Bekijk hier de beelden van de treffer van Kasper Schmeichel:

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws