Van der Vaart: Het is bullshit dat je moet stoppen op je hoogtepunt
"Toen ik jong was, kon ik daar woedend om worden. Nu niet meer"

Van der Vaart: "Het is bullshit dat je moet stoppen op je hoogtepunt"

26-03-2014 16:45

Rafael van der Vaart krijgt de laatste weken veel kritiek te verduren. De Nederlandse middenvelder wordt in Duitsland aangewezen als zondebok. HSV maakt een teleurstellend seizoen door en Van der Vaart, aanvoerder van de club, moet het vooral ontgelden.

De kritiek laat Van der Vaart koud, stelt hij. "Ik ben in mijn carrière al vaak bekritiseerd. Toen ik jong was kon ik daar woedend om worden. Nu niet meer. Ik weet wat ik kan", zegt Van der Vaart in gesprek met Sport Bild. Stoppen komt absoluut niet in het hoofd van de Oranje-international op. "Het is bullshit dat je moet stoppen op je hoogtepunt", is de Nederlander duidelijk. Volgens verschillende Duitse media zou Van der Vaart conditioneel tekortschieten en zich niet nadrukkelijk genoeg laten gelden op het veld.

HSV-trainer Mirko Slomka vindt het niet terecht dat Van der Vaart aangewezen wordt als hoofdschuldige voor het slechte seizoen van HSV. "Het is niet terecht om er één speler uit te pikken. Rafael is toch geen sprinter? Hij is niet iemand die vier man uitspeelt in één-tegen-één-duels. Rafael is altijd de slimme speler geweest, die goede ballen in de ruimte speelt. Een speler als Rafael krijgt nu een speciale betekenis. We hopen dat hij zijn onomstreden klasse en kwaliteit die hij bezit nu kan brengen."