Ambitieuze Te Vrede gelooft in succesvolle toekomst bij Feyenoord
"Ik ben pas 22, erg jong voor een spits"

Ambitieuze Te Vrede gelooft in succesvolle toekomst bij Feyenoord

26-03-2014 21:13

Het zelfvertrouwen van Mitchell te Vrede heeft een enorme boost gekregen door het nieuwe, tweejarige contract dat hij onlangs tekende bij Feyenoord. De spits ziet zijn toekomst positief tegemoet.

De 22-jarige Te Vrede fungeert dit seizoen als vaste stand-in van Graziano Pellè bij Feyenoord. In eerste instantie niet de rol waar een profvoetballer van droomt, maar Te Vrede mislukte in het verleden bij AZ en Excelsior en is dan ook erg blij met de kansen die hij krijgt in Rotterdam Zuid. "Ik ben pas 22, voor een spits nog erg jong."

Wedden

Meer odds

Hoewel een basisplaats voor Te Vrede niet in zicht lijkt, heeft Feyenoord volgens de jongeling wel vertrouwen in hem. "Ik heb het liever zo dan dat Feyenoord had gezegd: 'We hebben het geprobeerd, maar 't werkt niet'. De trainers zien dat ik me ontwikkel, dat het steeds beter gaat. Natuurlijk komt er wel een moment aan dat ik moet gaan spelen."

"Graziano is dan wel mijn concurrent, maar ik leer veel van hem", vervolgt Te Vrede in gesprek met Voetbal International. Hij praat voortdurend met me, zegt dat ik rustig moet blijven, dat hij op zijn 22ste ook niet zo ver was. Ik let op hoe hij speelt en beweegt, hoe hij tegenstanders van zich afhoudt. Graziano is een voorbeeld voor me. En ja, dankzij hem kom ik ook aan mijn minuten, doordat hij zijn hoofd weleens verliest."

Dat er na twee mislukte avonturen eindelijk een club is die het ziet zitten in Te Vrede, is volgens de hoofdpersoon in kwestie zijn eigen verdienste. "Ik ga altijd weer door en je ziet dat je dan uiteindelijk wordt beloond. Er zit nog zo ongelooflijk veel rek in mij. Ik wil mijn top bereiken en veel gaan spelen bij Feyenoord. De enige die dat voor elkaar kan krijgen, ben ik zelf."