NEC moet nu opstaan: Maar ik weet niet waar vandaan
Van Eijden: "We hebben nagelaten om er iets moois van te maken"

NEC moet nu opstaan: "Maar ik weet niet waar vandaan"

27-03-2014 08:16

De bekernederlaag tegen PEC Zwolle kwam bij NEC hard aan. Eén fout van Dennis Gentenaar kost de Nijmegenaren een plek in de finale en een trip naar De Kuip. Rens van Eijden moest dat na afloop nog een plekje geven.

"Het besef komt denk ik pas achteraf", zei van Eijden vlak na het 2-1 verlies tegen Omroep Gelderland. "Voor mij is het nu een nederlaag en elke nederlaag is er één. En ik kan totaal niet tegen mijn verlies dus wat dat betreft is het sowieso klote."

"We waren er dichtbij om iets moois te bereiken in de beker", vervolgde de verdediger. "We hebben hard gewerkt om hier te komen, maar we hebben nagelaten om er iets moois van te maken. Duidelijk dat het heel zuur is voor Dennis Gentenaar."

Voor NEC rest nu de strijd tegen degradatie. "Ik weet niet waar vandaan, maar we moeten nu weer opstaan, koppen omhoog en doorgaan. We hebben nog vijf gigantisch belangrijke wedstrijden te gaan. We staan op een plek die niet NEC-waardig is en we moeten alle zeilen bijzetten om erin te blijven", aldus Van Eijden.