Italiaanse topclubs lonken naar 'beste verdediger uit Braziliaanse competitie'
Dédé hoog op lijstjes AC Milan, AS Roma en Juventus

Italiaanse topclubs lonken naar 'beste verdediger uit Braziliaanse competitie'

27-03-2014 22:11

Anderson Vital da Silva, beter bekend onder zijn voetbalnaam Dédé, krijgt komende zomer vrijwel zeker de mogelijkheid om de overstap te maken naar Europa. De verdediger van Cruzeiro wordt gevolgd door zo'n beetje de gehele Italiaanse top.

AS Roma en Juventus zijn in de markt voor Dédé, maar AC Milan zou momenteel het meest concreet zijn. De 25-jarige mandekker geldt als de beste verdediger uit de Braziliaanse competitie en is zo goed als zeker van een plek in de WK-selectie van zijn land, dat tevens het gastland is van het mondiale eindtoernooi.

Zaakwaarnemer Giuliano Aranda zegt in gesprek met Tuttomercatoweb officieel nog niets te hebben gehoord vanuit Italië. "Op dit moment is Dédé ook gelukkig bij Cruzeiro, waar hij zichzelf kan bewijzen in de Copa Libertadores en een plek in de WK-selectie kan verdienen. Ik heb de berichten ook gelezen. Het klopt dat Milan Dédé volgt, net als andere Italiaanse clubs."

"AC Milan is een geweldige club, ondanks de huidige problemen daar", vervolgde Aranda. "Ik kan echter bevestigen dat er geen direct contact geweest is met Milan of met andere clubs uit Italië. Ik heb met niemand gesproken. Of hij komende zomer naar Europa vertrekt? Op dit moment focust hij zich volledig op Cruzeiro, maar we sluiten niets uit."

Mocht het inderdaad tot een transfer komen, dan heeft Dédé volgens zijn agent een sterke voorkeur voor de Italiaanse Serie A. "Spelen in Europa en spelen in Italië is met het oog op de toekomst zeker één van zijn doelen. We zullen zien hoe de situatie zich de komende weken gaat ontwikkelen. Tussen april en mei zullen we meer duidelijkheid hebben over eventuele ontwikkelingen op transfergebied."