Johannsson na tweede misser op rij: Ik voel me heel slecht, ben er ziek van
Spits van AZ: "Het is de meest teleurstellende dag uit mijn carrière"

Johannsson na tweede misser op rij: "Ik voel me heel slecht, ben er ziek van"

28-03-2014 07:11

AZ-spits Aron Johannsson miste donderdag voor de tweede keer in een week tijd een strafschop. Nadat de misser van de spits in het gewonnen competitieduel met PEC Zwolle zonder gevolgen bleef, droeg zijn gemiste penalty tegen Ajax bij aan de bekeruitschakeling van AZ.

"Het is de meest teleurstellende dag uit mijn carrière. Ik voel me nu heel slecht. Ik hoop niet dat er meer van deze dagen komen", reageert Johannsson na afloop van de bekerwedstrijd tegenover RTV Noord-Holland. Uiteindelijk bogen de Alkmaarders met 0-1 voor Ajax. Hoe anders had het duel kunnen verlopen wanneer Johannsson zijn ploeg na ruim een half uur spelen op een voorsprong had gezet vanaf de strafschopstip.

"Ik dacht dat ik een doelpunt zou maken. Ik stond achter de bal en dacht ik neem de verantwoordelijkheid, zeker nadat ik tegen PEC Zwolle een penalty gemist had. De keeper pakte hem", haalt Johannsson terug. De spits zag Ajax-verdediger Joël Veltman ook nog eens met rood naar de kleedkamer vertrekken. "Ik ben er ziek van. Als ik die penalty had gemaakt was het een makkelijkere wedstrijd geweest. Dan hadden we én voor gestaan én met een man meer."