Viergever baalt van mislopen bekerfinale: Dit is zo zonde, enorm teleurstellend
AZ-verdediger: "Iedereen was zo gretig om weer de Kuip te halen"

Viergever baalt van mislopen bekerfinale: "Dit is zo zonde, enorm teleurstellend"

28-03-2014 07:27

AZ is zijn bekertitel kwijt. De Alkmaarders gingen donderdag in de halve finales van de KNVB Beker met 0-1 onderuit tegen Ajax. Wil AZ ook komend seizoen uitkomen in de Europa League, dan moet de club zich via de play-offs in de Eredivisie zien te verzekeren van een Europees ticket.

"Dit is zo zonde. Enorm teleurstellend dat we straks de play-offs in moeten om weer de Europa League te halen", reageert AZ-aanvoerder Nick Viergever na afloop van de bekerwedstrijd tegenover NUSport. AZ staat momenteel op een zevende plek in de Eredivisie. Het bereiken van de bekerfinale was een belangrijke doelstelling voor de club uit Alkmaar. "Iedereen was zo gretig om weer de Kuip te halen."

"We waren ook zo goed bezig de afgelopen dagen, we zaten in een lekkere vibe", gaat Viergever verder. In de eerste helft kreeg AZ een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Joël Veltman trok Viktor Elm onderuit binnen de lijnen van het strafschopgebied. De Ajax-verdediger kreeg zijn tweede gele kaart, de verkregen penalty werd echter gemist door Aron Johannsson. "Het was een ideaal scenario. Alleen miste Aron Johannsson vanaf elf meter. Dat kan gebeuren."

"Maar zelfs bij rust, met 0-0 tegen tien man, waren we nog goed op weg." Snel na rust moest ook AZ met een mannetje minder verder toen Mattias Johansson met rood moest inrukken. "Het is niet de schuld van Mattias, maar dat was wel een cruciaal moment. Ook omdat Lasse Schöne de vrije trap er meteen in schoot. Zo hebben we het dus alsnog uit handen gegeven en dat mogen we onszelf verwijten", aldus Viergever tegenover de website.