Vermeer keepte echt ongekend goed, pech voor ons dat hij net in zo'n vorm stak

"Vermeer keepte echt ongekend goed, pech voor ons dat hij net in zo'n vorm stak"

Gepubliceerd: vrijdag 28 maart 2014 om 07:52vr 28-03-2014 om 07:52

Het was voor AZ 'de wedstrijd van het jaar': het bekertreffen met provincierivaal Ajax leefde in Alkmaar. Des te groter was de teleurstelling aan de zijde van AZ nadat Ajax donderdag met 0-1 te sterk bleek. Zodoende gaat niet AZ voor het tweede jaar op rij naar de Kuip, maar mag Ajax-trainer Frank de Boer proberen zijn eerste KNVB Beker-winst op zijn palmares bij te schrijven.

"Dit doet wel pijn, hoor", zegt AZ-verdediger Etiënne Reijnen op de officiële website van zijn club. "We wilden ontzettend graag voor de tweede keer op rij de KNVB beker winnen. Dit was een onnodige nederlaag. Ajax moest na een halfuur spelen met tien man verder. Wij kregen een penalty. Dan zijn alle voortekenen goed. We hadden er in die fase het vertrouwen in dat we de overwinning binnen zouden slepen. Uiteindelijk liep het anders dan gehoopt."

"Ik heb deze sfeer nog niet eerder meegemaakt in dit stadion. We voelden aan alles dat dit voor de club en de supporters dé wedstrijd van het jaar was. De hele week werden we bestookt met aanmoedigingen. Een bekerfinale bereiken is een geweldig gevoel en ook Ajax maakt was los in Alkmaar. Nee, het legde niet teveel druk op ons. We hebben genoeg ervaring met dit soort grote wedstrijden. De spanning konden we dus wel aan. Daar heeft het niet aan gelegen."

AZ kreeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen tegen tien man van Ajax, maar Aron Johannsson miste vanaf elf meter. "Het is Aron niet kwalijk te nemen dat hij de strafschop miste", zegt Reijnen op het digitale thuis van zijn club. "We hadden er vertrouwen in dat hij raak zou schieten. Hijzelf ook. Aron ging achter de bal staan en nam zijn verantwoordelijkheid. Dan kun je een strafschop missen, helaas. Ik denk dat Aron professioneel genoeg is om de knop om te zetten. Hij komt hier hopelijk snel overheen."

"AZ hoort thuis in Europa, dat hebben we ook dit seizoen weer bewezen"
Wat AZ ook probeerde, Ajax-doelman Kenneth Vermeer bleek keer op keer een niet te passeren sta-in-de-weg. "Vermeer keepte echt ongekend goed. Hij heeft de wedstrijd voor Ajax gewonnen. Pech voor ons dat hij net in zo'n vorm stak", zegt Reijnen, die het vizier direct op de Eredivisie richt. "We kunnen niet te lang treuren om deze nederlaag/ Bij AZ staat de volgende wedstrijd steeds weer snel voor de deur."

"De play-offs zijn nu weer een stuk belangrijker geworden. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Cambuur. Als we daar winnen, zetten we een goede stap richting ons doel: Europees voetbal halen. Natuurlijk hopen we ook op een stunt in de Europa League tegen Benfica, maar ons belangrijkste doel is om via de competitie een Europees ticket voor komend jaar veilig te stellen. AZ hoort thuis in Europa. Dat hebben we ook dit seizoen weer bewezen", besluit Reijnen op AZ.nl.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws