Lodeweges: Voor ons is het kijken hoe wij een antwoord geven op AZ
SC Cambuur fit na weekendje vrij: "De selectie staat er goed voor"

Lodeweges: "Voor ons is het kijken hoe wij een antwoord geven op AZ"

28-03-2014 15:57
1

SC Cambuur is hard op weg zichzelf te verzekeren van nog een seizoen Eredivisie-voetbal. De Friezen staan er goed voor, met drie punten tegen AZ is de veilige haven binnen handbereik.

De ploeg van trainer Dwight Lodeweges kwam afgelopen weekend niet in actie, veel fysieke problemen heeft de coach dan ook niet binnen zijn groep. "De selectie staat er goed voor", zegt Lodeweges op de officiële website van Cambuur. Aanvaller Elvis Manu is herstellende van een buikgriepje. "Elvis heeft vrijdag meegedaan, maar nog niet alles. Zaterdag gaan we verder kijken." Oliver Feldballe en Bart van Brakel zijn herstellende. Tegen AZ ontbreekt Jeremy de Graaf.

AZ werd donderdagavond uit de KNVB Beker geknikkerd door Ajax, daardoor is het belang van een play-offplek voor de Alkmaarders een stuk belangrijker geworden. Lodeweges verwacht een gretige tegenstander. "Ik verwacht dat AZ er gewoon vol voor gaat. Het is ook een uitdaging voor zo'n club; Europees voetbal, de beker en dan nog de competitie. Voor ons is het kijken hoe wij een antwoord geven op AZ", aldus de trainer van Cambuur op het digitale thuis van de club.