Van Basten verwacht gretig Vitesse: Ze willen naar de Champions League

Van Basten verwacht gretig Vitesse: "Ze willen naar de Champions League"

Gepubliceerd: vrijdag 28 maart 2014 om 16:01vr 28-03-2014 om 16:01

SC Heerenveen reist zaterdag af naar Arnhem. Waar de Friezen zo goed als zeker zijn van deelname aan de play-offs, daar staat er voor Vitesse nog van alles op het spel.

Marco van Basten verwacht dan ook een gretig Vitesse te treffen. "Vitesse wil naar de Champions League en daarvoor hebben ze de punten hard nodig", zegt de trainer op de website van Heerenveen. De opponent verloor de laatste twee wedstrijden, waardoor het op basis van verliespunten vijfde staat.

Van Basten heeft een hoge pet op van de Arnhemmers. "Vitesse neemt net als Ajax en Twente altijd initiatief. Soms krijgen ze daardoor het deksel op de neus, maar de voetbalvisie is positief", aldus de coach, die niet kan beschikken over Marten de Roon, Ramon Zomer en Mitchell Dijks.

Daley Sinkgraven is wel van de partij. De middenvelder verlengde vrijdag zijn contract en dat is volgens Van Basten een goede zaak. "Daley is een groot talent, een mooie linkspoot met aanvallende kwaliteiten die een wedstrijd kan lezen. Hij is goed in balbezit en bereid om te werken. Daley moet alleen nog meters maken en sterker worden zodat hij dominanter aanwezig kan zijn in een wedstrijd."

De Leeuwarder Courant verwacht dat Joeri de Kamps de vervanger is van de geschorste De Roon. Pele van Anholt start waarschijnlijk op links, waardoor er rechtsachterin een plek vrijkomt voor Stefano Marzo. Chris Kum krijgt vermoedelijk de voorkeur boven Kenny Otigba.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws