De Kuip ademt een geweldige sfeer, het is Go Ahead in het groot
Booy: "Ik hoop en ga ervan uit dat mijn spelers zichzelf zullen zijn zondag"

"De Kuip ademt een geweldige sfeer, het is Go Ahead in het groot"

28-03-2014 16:15

Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy verwacht zondag een gretig elftal aan de aftrap van het duel met Feyenoord. De coach wil niet dat zijn spelers al te zeer onder de indruk zijn van de ambiance die de Kuip met zich meebrengt.

"Het eerste half uur zal belangrijk zijn, dan geeft Feyenoord meestal vol gas om ook de supporters in extase te brengen. Maar ik weet dat wij daar ruimte gaan krijgen. Wij gaan daar niet naar toe om het even te laten lopen, juist in dit soort wedstrijden wil ik dat mijn team conform onze spelopvatting en niveau speelt. Daar leren we van. Voor een verrassing zorgen kan, Feyenoord heeft tot dusver 65 procent van zijn thuisduels gewonnen, er is altijd een kans. Ik hoop en ga ervan uit dat mijn spelers zichzelf zullen zijn zondag", aldus Booy op de officiële website van Go Ahead Eagles.

Booy heeft verschillende spelers binnen zijn selectie de afgelopen tijd geïnformeerd over hun toekomst bij de club. Daardoor kan men zich volledig concentreren op 'het heilige doel': lijfsbehoud in de Eredivisie. "We gaan nu de eindfase in en dat is hartstikke mooi. Hier hebben we het allemaal voor gedaan", aldus Booy, die hoopt dat zijn spelers zondag wel genieten van het voetballen in de Kuip.

Booy: "Het zijn de krenten in de pap"
"Dat stadion ademt een geweldige sfeer. Het is Go Ahead in het groot, met al die meelevende supporters. Ik heb dat als speler ook altijd prachtig gevonden, ik genoot daarvan. In mijn selectie zitten er vier die er wel eens gespeeld hebben, de rest gaat het dus voor de eerste keer meemaken. Het zijn de krenten in de pap", vervolgt Booy op het digitale thuis van zijn club. De trainer kan beschikken over een vrijwel fitte selectie.

Joost Krijns en Kevin Spanjaard ontbreken door blessures, terwijl Doke Schmidt afgelopen week in het ziekenhuis belandde na een acute blinde darmontsteking. "Het is heel jammer voor hem en ons dat hij juist nu wegvalt, hij was heel goed bezig. Niet voor niks licht Heerenveen de optie in zijn contract. Hetzelfde geldt voor Ridgeciano Haps die langer bij AZ kan blijven, leuk om te zien hoe die jongens zich door ontwikkelen hier en echt sterker zijn geworden. Goed voor het Nederlandse voetbal. Maar ja, als Go Ahead heb je altijd wel het risico dat gehuurde spelers na hun groei weer weggaan."