Courtois wijst Real Madrid af: Het wordt Atlético Madrid of Chelsea
Toekomst Belgische doelman blijft vooralsnog onduidelijk

Courtois wijst Real Madrid af: "Het wordt Atlético Madrid of Chelsea"

29-03-2014 12:16

Real Madrid hoeft geen poging te wagen om Thibaut Courtois los te weken bij Chelsea. De Belgische doelman heeft geen behoefte aan een vertrek naar De Koninklijke.

Courtois speelt momenteel op huurbasis voor Atlético Madrid, waar hij de laatste drie seizoenen een uitstekende indruk achterliet. Zijn officiële werkgever Chelsea bepaalt echter waar de doelman komend seizoen speelt. Ook Real zou belangstelling hebben, maar voor Courtois zijn er slechts twee opties. "Als de Real-geruchten niet waar zijn, zijn ze niet waar. Maar ik heb één ding altijd gezegd: het wordt Atlético of Chelsea."

Atlético wil Courtois graag nog een seizoen overnemen, iets waar Courtois zelf ook wel wat voor voelt. "Ik ben erg gelukkig bij Atlético", laat hij weten aan Castilla La Mancha TV. "Ik wil altijd spelen en als dat niet bij Chelsea kan, zou ik erg blij zijn als dat hier wel het geval is. Ik heb nog niet gesproken met José Mourinho."

Courtois beseft dat zijn speelkansen in Madrid groter zijn. "Op dit moment kan Chelsea mij geen basisplaats garanderen, omdat Petr Cech er is. Hij keept erg goed en is een van de beste doelmannen ter wereld."