Wenger zag Arsenal naast Yaya Touré grijpen: Moesten wachten op paspoort
Fransman baalt nog steeds van mislopen middenvelder

Wenger zag Arsenal naast Yaya Touré grijpen: "Moesten wachten op paspoort"

29-03-2014 12:25

Het scheelde niet veel of Arsenal had in 2003 Yaya Touré aan zich gebonden. Volgens Arsène Wenger was de Ivoriaanse middenvelder dicht bij een overstap naar Londen, maar het papierwerk kwam destijds niet op tijd in orde. 

Wenger wilde Touré in 2003 graag overnemen van het Belgische Beveren, waar de middenvelder indruk maakte. Vertraging bij een aanvraag van een werkvergunning zorgde er uiteindelijk echter voor dat Touré niet naar Arsenal, maar naar het Oekraïense Metallurg Donetsk verkaste. "Maar laten we niet vergeten dat Touré een akkoord met ons had. Het is niet zo dat we hem niet wilde hebben en dat hij daarom naar Oekraïne is gegaan."

"We moesten in België wachten op zijn paspoort", blikt de Fransman terug in gesprek met Sky Sports. "We hebben in het verleden fouten gemaakt met transfers, maar dit was geen fout. Hij gaf uiteindelijk zijn voorkeur aan Metallurg, omdat hij zonder paspoort daarheen kon."

Touré speelt inmiddels bij Manchester City, met wie hij het zaterdag opneemt tegen Arsenal. De oud-speler van FC Barcelona is bezig aan een indrukwekkend seizoen, waarin hij als middenvelder tot dusver liefst 21 keer scoorde.