ADO-huurling Wildschut gaat uit van terugkeer bij Heerenveen

ADO-huurling Wildschut gaat uit van terugkeer bij Heerenveen

Gepubliceerd: maandag 31 maart 2014 om 12:00ma 31-03-2014 om 12:00

ADO Den Haag-aanvaller Yanic Wildschut mocht in het competitieduel met PEC Zwolle (1-1) al na een half uur invallen. Trainer Henk Fraser was niet te spreken over Mitchell Schet, die nog wel de voorkeur had gekregen boven de huurling van sc Heerenveen. "Ik zal de trainer moeten overtuigen."

Gino Ninaber
DEN HAAG

Wildschut kent tot dusver een bewogen carrière. De jongeling stond te boek als groot talent, presteerde goed in Jong Oranje, maar belandde vervolgens bij zowel VVV-Venlo als Heerenveen op de reservebank. ADO pikte de buitenspeler deze winter op, maar ook in Den Haag is Wildschut nog geen basisspeler. "Blessures hebben voor een moeizaam begin gezorgd", aldus de hoofdpersoon tegenover VoetbalPrimeur.

Met enkele geslaagde acties kon Wildschut terugkijken op een sterke invalbeurt. "Ik kwam bij ADO binnen met een blessure, heb daarna drie wedstrijden gespeeld en ben weer geblesseerd geraakt. Tijdens mijn afwezigheid hebben de andere jongens goed gepresteerd. Het is lekker dat ik vandaag (zondag, red.) weer een uur heb kunnen spelen. Ik zal de trainer moeten overtuigen."

Bij Heerenveen lukte het Wildschut niet om zijn trainer Marco van Basten te overtuigen. De voormalig topspits vertrekt echter aan het eind van het seizoen, waardoor er nieuwe kansen ontstaan voor Wildschut. "Ik wil de laatste wedstrijden van het seizoen echt iets laten zien. Voor mij liggen alle opties open. Ik ga er vanuit dat ik terugkeer bij Heerenveen en me bij de nieuwe trainer mag bewijzen. Of ADO een mogelijkheid is als ik geen nieuwe kans krijg? Dan zal ik afwachten wat er op mijn pad komt en de juiste keuze maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws