Jantscher blijft aan NEC verbonden, slecht nieuws voor drietal
Club zegt contracten met Stutter, Loen en Tutuarima formeel op

Jantscher blijft aan NEC verbonden, slecht nieuws voor drietal

31-03-2014 10:32

Jakob Jantscher blijft ook komend seizoen de clubkleuren van NEC verdedigen. De Nijmegenaren maken op de eigen website kenbaar dat de optie in het contract gelicht is. De club zegde de overeenkomsten met Marcel Stutter, Youri Loen en Jordy Tutuarima daarentegen formeel op.

Jantscher (foto) kwam vlak voor het verstrijken van de zomerse transferdeadline over van Red Bull Salzburg en speelde 22 duels voor NEC, waarin hij drie keer scoorde en vijf assists gaf. In de verbintenis van de Oostenrijkse international stond een optie op een extra jaar, dat nu door de eredivisionist gelicht is.

Datzelfde geldt voor derde doelman Joshua Smits. Bovendien wil NEC binnenkort met de goalie in gesprek over een nieuw, meerjarig contract. De Nijmegenaren gaan ook praten met linksback Jeffrey Leiwakabessy. Zijn contract loopt af, maar de routinier kan zijn carrière verder vervolgen als speler en trainer.

Formeel afscheid
NEC neemt ook afscheid van een aantal spelers. De langdurig geblesseerde Marcel Stutter kreeg slecht nieuws, evenals de verhuurde spelers Youri Loen (FC Dordrecht) en Jordy Tutuarima (FC Oss). Een vertrek van de eerste twee is nog niet definitief, want NEC heeft de intentie om met Stutter en Loen door te gaan.

Tutuarima kan wel uitzien naar een andere werkgever. NEC wenst het contract van de twintigjarige aanvaller niet te verlengen. De rechtspoot komt ook bij FC Oss amper aan spelen toe. Na het seizoen gaat NEC nog in gesprek met Ryan Koolwijk. Dennis Gentenaar vertrekt sowieso; hij maakte in maart al bekend met pensioen te gaan.