Groningen licht optie Bizot, laat Kirm gaan en krijgt bedenktijd over Adorján

Groningen licht optie Bizot, laat Kirm gaan en krijgt bedenktijd over Adorján

Gepubliceerd: maandag 31 maart 2014 om 11:42ma 31-03-2014 om 11:42

FC Groningen neemt na dit seizoen afscheid van Andraz Kirm. De noorderlingen gaan daarentegen langer door met keeper Marco Bizot, die zijn contract met twee jaar verlengde. De huidige nummer acht van de Eredivisie denkt nog na over de mogelijkheid Krisztian Adorján definitief van Liverpool over te nemen.

FC Groningen meldt op de eigen website dat het gebruik heeft gemaakt van de optie in het contract met Bizot. De doelnam nam de plek onder de lat vorig seizoen over van Luciano en speelde inmiddels 48 competitieduels voor De Trots van het Noorden. De opties in de verbintenissen met Yoëll van Nieff en Nick Bakker zijn ook gelicht, waardoor deze twee spelers tot medio 2015 vastliggen.

De Sloveen Kirm vertrekt na twee seizoenen uit de Euroborg. De 29-jarige aanvaller had ook een optie in zijn overeenkomst, maar daar maakt FC Groningen geen gebruik van. Mogelijk dat huurling Adorján wel blijft. Liverpool heeft de eredivisionist uitstel tot 15 mei gegeven, om te laten weten of de Hongaar definitief kan overstappen.

FC Groningen praat nog met een drietal spelers met aflopende contracten. Henk Bos heeft de mogelijkheid om zijn verbintenis onder andere voorwaarden te verlengen, maar de optie in zijn huidige contract wordt niet gelicht. Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld hebben geen opties, maar met hen wordt wel gesproken over een langere samenwerking.

 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws