'Kerkhofjes' zagen Rekik af: Onervarenheid en misschien wat gemakzucht
PSV-verdediger in de fout: "Dat kan niet zoals hij het op wilde lossen"

'Kerkhofjes' zagen Rekik af: "Onervarenheid en misschien wat gemakzucht"

31-03-2014 12:06
9

Met name Karim Rekik kreeg er van PSV-volgers René en Willy van de Kerkhof van langs na de nederlaag in eigen huis tegen FC Groningen (2-3). De verdediger ging flink de mist in bij de tweede tegentreffer en had daardoor een groot aandeel in het eerste verlies na een serie van acht overwinningen.

De tegentreffers vormden de grootste ergernis van de Kerkhofjes. "Bij die derde goal staat er niemand in de baan van het schot. En dan Rekik bij die tweede goal... Dat kan niet zoals hij het op wilde lossen", reagert René tegen Omroep Brabant

"Rekik moet inderdaad die bal wegjensen", krijgt hij bijval van broer Willy. "Het zal de onervarenheid wel zijn en misschien wat gemakzucht, maar dat moet eruit. Anders heeft het dit soort consequenties, dat Groningen voor het eerst bij PSV wint."

Phillip Cocu
PSV verloor zonder hoofdtrainer Phillip Cocu op de bank. De voormalig international was enkele dagen daarvoor geopereerd aan zijn rug, waarbij een tumor verwijderd is. Cocu mist waarschijnlijk het restant van de Eredivisie vanwege zijn herstelperiode.

"Misschien heeft het onbewust wel impact gehad op de spelers", denkt Willy. "Het is natuurlijk niet niks wat er is gebeurd", vervolgt René. "Van onze kant willen we Phillip ook veel beterschap wensen. Maar hopelijk is PSV snel weer bij de les, want de komende weken staan Heerenveen en Feyenoord op het programma."