NEC-middenvelder dacht aan zelfmoord: Mijn verhaal vertellen helpt

NEC-middenvelder dacht aan zelfmoord: "Mijn verhaal vertellen helpt"

Gepubliceerd: woensdag 2 april 2014 om 14:48wo 02-04-2014 om 14:48

Victor Pálsson, middenvelder van NEC Nijmegen, doet in 'Island I Dag' een gevoelig boekje open. De voetballer uit IJsland geeft aan dat hij in het verleden de gedachte van zelfmoord in hem naar boven is gekomen.

Pálsson beleefde een moeilijke jeugd; de moeder van de voetballer kampte met een alcoholverslaving, zijn vader was er vrijwel nooit, weet Omroep Gelderland te melden. Daarnaast maakte zijn moeder zich onmogelijk in de periode dat Pálsson bij Liverpool actief was als voetballer. Zij gedroeg zich meer als 'voetbalvrouw dan als een moeder', claimt Pálsson.

De IJslander kwam in een diep dal terecht en zelfs de gedachte van zelfmoord kwam in Pálsson op, vertelt hij in de IJslandse media. Middels medicatie en psychotherapie klom Pálsson uit het dal, maar helemaal 'genezen' zal hij nooit. 'Een levenslang proces', stelt Pálsson. "Het helpt me heel erg om mijn verhaal te vertellen en eerlijk te zijn." Door open te zijn over zijn problemen, hoopt Pálsson mensen die zelf in een moeilijke positie verkeren een helpende hand te bieden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws