Feyenoord houdt twee opties over voor 'state-of-the-art' Kuip
Verkenners presenteren plannen, eind april definitief besluit

Feyenoord houdt twee opties over voor 'state-of-the-art' Kuip

02-04-2014 15:05
1

Als het aan de verkenners ligt die onderzoek doen naar een nieuwe Kuip, wordt het stadion verbouwd. Dat heeft de voorkeur boven het bouwen van een geheel nieuw stadion, meldt Feyenoord woensdag via de officiële kanalen.

Het doel is om uiteindelijk een 'state-of-the-art stadion op Europees niveau' neer te zetten. Anderzijds moet de kenmerkende stijl van de huidige Kuip behouden blijven. De capaciteit wordt verhoogd naar 70.000, waarvan 6300 business-seats. Het aantal commerciële ruimtes in het stadion moet verdrievoudigd worden.

De twee overgebleven partijen die de verbouwing van het stadion kunnen gaan verzorgen zijn consortium Red de Kuip en het consortium FFC. De komende dagen wordt het advies van de verkenners gedeeld met de gemeente Rotterdam. Daarnaast zullen de verkenners met de overgebleven twee partijen om de tafel gaan om zich nog meer te verdiepen in het ontwerp, de bouw (kosten en proces), financiering en exploitatie.

Eind april zullen de verkenners het definitieve advies voor de toekomstige huisvesting van Feyenoord bepalen. Volgens Wim van Sluis, een van de drie verkenners, zal de gemeente Rotterdam sowieso financieel moeten bijspringen. "Welke variant het ook wordt, er zal geld van de gemeente worden gevraagd", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "We gaan met de nieuwe gemeenteraad in gesprek om te kijken of we in het nieuwe coalitieprogramma een commitment kunnen krijgen van de gemeente."

"Het moet een topstadion worden van Europese allure. Een state-of-the-art stadion, maar met respect voor de huidige Kuip", besluit Van Sluis.