Wenger: Het transferverbod voor FC Barcelona is terecht
Maar de regels moeten veranderen, vindt Arsenal-coach

Wenger: "Het transferverbod voor FC Barcelona is terecht"

04-04-2014 14:52
1

Arsène Wenger vindt het terecht dat FC Barcelona de komende twee transferperiodes geen spelers mag aantrekken. "Het is de juiste beslissing", zegt de manager van Arsenal.

De FIFA legde de Catalaanse topclub deze week een transferverbod voor de komende twee transferperiodes op. Wenger toont begrip voor het veelbesproken besluit. "Barcelona is gestraft, omdat ze zich niet aan de regels hebben gehouden", zegt de Fransman.

Toch is Wenger van mening dat er iets moet veranderen. "De regels zijn heel simpel: spelers kunnen voor hun zestiende niet van club wisselen, tenzij hun ouders om andere redenen dan voetbalredenen verhuizen. Dat zorgt natuurlijk voor een discussie. Want verhuizen de ouders om beroepsredenen of niet?"

In het geval van Barcelona oordeelde de FIFA dat voetbalredenen ten grondslag liggen aan de verhuizingen van tien jeugdspelers. Wenger: "De regels moeten worden veranderd, omdat de concurrentie steeds heviger wordt. Er zal altijd een discussie zijn waarom de ouders zijn verhuisd. Er is meer geld in het spel, waardoor ouders sneller in de verleiding komen om hun kinderen een kans op een geweldige carrière te geven."