Basisplaats lonkt voor Heerenveen-talent: Daley heeft goed gespeeld
Sinkgraven maakt uitstekende indruk op trainer Van Basten

Basisplaats lonkt voor Heerenveen-talent: "Daley heeft goed gespeeld"

04-04-2014 15:00

SC Heerenveen moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PSV stellen zonder de geschorste Hakim Ziyech. Mogelijk is er wel weer een basisplaats voor Daley Sinkgraven, die vorige week tegen Vitesse een goede indruk achterliet op Marco van Basten.

Hoewel Ziyech dit seizoen een van de sterkhouders is bij Heerenveen, maakt Van Basten zich geen zorgen. "Hakim is belangrijk, maar we hebben meer belangrijke spelers. Zeker in de slotfase van een seizoen krijg je met schorsingen en blessures te maken. Dat hebben we met onze selectie steeds goed op weten te vangen", aldus de coach op de clubwebsite.

De oefenmeester liet doorschemeren dat er opnieuw een basisplaats lonkt voor Sinkgraven, die in de uitwedstrijd bij Vitesse een assist gaf. "Daley heeft tegen Vitesse goed gespeeld, dat is een meevaller", vond Van Basten, die zondag rekent op een gemotiveerd PSV. De Eindhovenaren leden vorige week een verrassende thuisnederlaag tegen FC Groningen (2-3).

"PSV wil de tweede plek. Hoe ze reageren op de nederlaag? Ik denk niet dat ze hun spel veranderen. PSV heeft een jong team dat na de winterstop een goede reeks heeft neergezet. We zullen scherp moeten zijn", besluit de oefenmeester.