Jagend Willem II schiet deuk in titelambities 'Dordt'; achtklapper voor Excelsior
Tilburgers boeken zeer waardevolle overwinning op koploper FC Dordrecht: 3-1

04-04-2014 21:53
2

Willem II zag vrijdagavond de kansen op een snelle terugkeer naar Eredivisie beduidend groeien. De club uit Tilburg overklaste in een uitverkocht eigen stadion koploper FC Dordrecht (3-1). Het elftal van trainer Jurgen Streppel verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder tot één punt en heeft bovendien nog een wedstrijd te goed.

Willem II kan woensdag al de macht grijpen in de Jupiler League. De formatie gaat dan op bezoek bij De Graafschap, een duel dat wegens de hoge politie-inzet bij de Europese top werd uitgesteld.

De thuisclub beleefde een vliegende start voor eigen publiek. De rook van het bengaals vuurwerk op de tribunes was nog niet opgetrokken of de thuisclub stond al op voorsprong. Ruud Boymans twijfelde geen moment toen hij de bal na drie minuten voor zijn voet kreeg en schoot van dichtbij raak (1-0). De voormalige spits van VVV-Venlo kon de afgelopen seizoenen op het hoogste niveau bij AZ en NEC niet overtuigen. Terug in de eerste divisie heeft hij zijn draai weer gevonden.

FC Dordrecht stelde teleur, zo zag ook trainer Harry van den Ham. De koploper liet zich ver terug dringen op eigen helft en verloor de meeste duels. Het doelpunt van Bruno Andrade na 34 minuten was een logisch gevolg van het enorme veldoverwicht van Willem II. De Braziliaan had een hoek voor het uitkiezen toen hij alleen voor doelman Warner Hahn verscheen. Voor coach Van den Ham was dat doelpunt de aanleiding op in te grijpen. Nog voor rust wisselde hij Wilmer Kousemaker en Erixon Danso voor Giovanni Korte en Robert Gosens.

Het leek wel of FC Dordrecht in de eerste helft onder de indruk was van de sfeer in Tilburg, waar dertienduizend meelevende supporters veel geluid produceerden. Pas na de hervatting leek de formatie weer even een beetje op die ploeg die de eerste divisie dit seizoen lang regeerde. Plotseling bleek FC Dordrecht wel in staat om op de helft van Willem II te voetballen. Rihairo Meulens verzuimde tot twee keer toe de achterstand van zijn ploeg te verkleinen, waarna Boymans in de 68e minuut de topper definitief in het voordeel van de thuisclub besliste. Paul Glandon bezorgde FC Dordrecht in de slotfase nog een soort van eretreffer.

Excelsior scoort er op los in Velsen: 0-8
Na de recentelijke 8-0 zege van FC Oss op FC Emmen en de 7-1 overwinning van Willem II op Jong Ajax veranderde de Jupiler League ook vrijdag weer in een schiettent. Ditmaal was er een hoofdrol weggelegd voor Excelsior en Telstar. De Kralingers schoten uit hun slof in het Tata Steel Stadion en troffen liefst acht keer doel: 0-8. De doelpunten kwamen op naam van Lars Veldwijk (3x), Kevin Vermeulen (2x), Adil Auassar, Lars Hutten en Rick Kruys.