Snoeiharde volley Westermann helpt HSV na blunder laat uit degradatiezone
Duitse verdediger knalt HSV in elk geval voor een dag in veilige haven: 2-1

04-04-2014 22:24

Hamburger SV kan weer even ademhalen. De Noord-Duitse club in degradatienood boekte vrijdagavond in eigen huis een meer dan belangrijke zege op Bayer Leverkusen: 2-1.

Een late treffer van Heiko Westermann bleek beslissend in het duel met de nummer vier van de Bundesliga. De ervaren verdediger volleerde vijf minuten voor tijd hard raak op aangeven van Dennis Diekmeier en bezorgde zijn ploeg daarmee drie punten van grote importantie. Door de overwinning weet HSV zich immers in elk geval voor één dag in veilige haven te vertoeven.

HSV startte uitstekend. Al na vier minuten opende Hakan Calhanoglu, na voorbereidend werk van Rafael van der Vaart, de score voor de thuisploeg. Julian Brandt bracht de bezoekers na pover verdedigen van Hamburger SV na rust op gelijke hoogte. Zijn volley ging recht op doelman René Adler af, maar de keeper ging hopeloos in de fout en zag de bal via zijn lichaam in het doel verdwijnen. Wat volgde was een ware voetbalveldslag, waarin HSV aan het langste eind trok.

De thuisclub mocht uiteindelijk pechvogel Adler dankbaar zijn. De doelman stond in blessuretijd oog in oog met Heung-Min Son, afgelopen seizoen nog speler van HSV, zijn mannetje. De drie punten brengen HSV naar de vijftiende plek in de Bundesliga. De club gaat het VfB Stuttgart van Huub Stevens en het 1. FC Nürnberg van Gertjan Verbeek voorbij. Verbeek ontvangt zaterdag in Nürnberg Borussia Mönchengladbach, terwijl Stevens het in eigen huis opneemt tegen SC Freiburg.