Vermijl: In de Eredivisie kan iedereen van iedereen winnen
NEC-huurling blijft geloven in handhaving

Vermijl: "In de Eredivisie kan iedereen van iedereen winnen"

06-04-2014 09:24

Marnick Vermijl is er zeker van dat hij met zijn tijdelijke werkgever aan het einde van de rit in ieder geval één ploeg onder zich weet te houden. NEC zal zich volgens de huurling van Manchester United vervolgens ook handhaven in de hoogste afdeling, dit alles ondanks de puntendeling van zaterdag tegen SC Cambuur (1-1).

"We moeten vooruit blijven kijken en Roda onder ons houden. Die hebben ook nog een moeilijk programma. En dan de play-offs met twee handen aanpakken. Het is een teleurstelling dat we niet van Cambuur hebben gewonnen. We hadden de kansen en speelden alles of niets. Maar 1-1 is geen goed uitgangspunt", aldus Vermijl tegenover Omroep Gelderland.

NEC heeft op papier een loodzwaar programma voor de boeg. Eerst volgt een uitwedstrijd tegen AZ en vervolgens krijgen de Nijmegenaren FC Twente op bezoek. De ploeg uit Gelderland sluit af in de Amsterdam ArenA tegen Ajax. "We hebben nog zware wedstrijden, maar we hebben al gewonnen van AZ en gelijk gespeeld in Twente. In de eredivisie kan iedereen van iedereen winnen."

Vermijl kwam dit seizoen tot 26 competitiewedstrijden voor NEC waarin hij drie keer trefzeker was. De 22-jarige verdediger werd recent in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Ajax.