'In Engeland verguisde Anelka nieuwe ploeggenoot van Ronaldinho'

'In Engeland verguisde Anelka nieuwe ploeggenoot van Ronaldinho'

Gepubliceerd: zondag 6 april 2014 om 10:20zo 06-04-2014 om 10:20

Nicola Anelka vervolgt zijn professionele loopbaan per direct in de Braziliaanse competitie. President Alexandre Kalil bevestigde zondag de komst van de Franse aanvaller naar Atlético Mineiro via zijn officiële Twitter-pagina.

De Fransman speelde dit seizoen zijn wedstrijden in de Engelse Premier League voor West Bromwich Albion, maar maakte zich daar onmogelijk. Dit mede door het maken van een verfoeilijk gebaar na het maken van een treffer waarvoor hij van de FA een schorsing kreeg voor vijf wedstrijden. Vervolgens maakte Anelka bekend dat hij afscheid zou nemen van de Engelse club die daar in eerste instantie echter geen genoegen mee wenste te nemen.

Anelka kwam in het verleden uit voor meerdere clubs in Europa. Hij droeg onder andere het shirt van Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahçe, Bolton Wanderers, Chelsea en Juventus.

De vraag is of Anelka direct inzetbaar zal zijn voor de club waar hij onder andere Ronaldinho zal treffen. De Engelse voetbalbond heeft een verzoek ingediend bij de FIFA om de door hun opgelegde schorsing van vijf wedstrijden wereldwijd door te voeren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws