Wenger ziet weinig lichtpunten: Everton was beter dan wij

Wenger ziet weinig lichtpunten: "Everton was beter dan wij"

Gepubliceerd: zondag 6 april 2014 om 18:32zo 06-04-2014 om 18:32

Recente tegenslagen hebben de titelaspiraties van Arsenal ruw beëindigd, maar zelfs Champions League-kwalificatie dreigt een hels karwei te worden. Zondag verloor de Londense ploeg roemloos bij Everton (3-0). Manager Arsène Wenger kon zijn ogen niet geloven op Goodison Park.

Everton naderde nummer vier Arsenal tot één punt, met nog een wedstrijd tegoed. Volgens Wenger had de formatie uit Liverpool daar ook recht op. "Everton was beter dan wij", beaamde de Fransman tegenover Sky Sports. "We haalden geen goed niveau en moeten weer vanuit de basis gaan voetballen. We hebben te snel een tegentreffer geïncasseerd en die tweede had makkelijk voorkomen kunnen worden."

"In de tweede helft leek Arsenal terug in de wedstrijd te komen, maar toen gaven we de derde goal weg. Dit is al met al een zeer frustrerende prestatie", vervolgde Wenger. De manager wilde niet bevestigen dat eerdere tegenslagen een rol speelden. "We mogen dat in elk geval niet als excuus gebruiken."

Arsenal mag zich nu opmaken voor de FA Cup-wedstrijd tegen Wigan Athletic. "Het is een halve finale en we moeten ons herpakken. Met een andere instelling. Of we een zware strijd tegemoet gaan voor de vierde plek? Ja, natuurlijk. Maar dat was vooraf al duidelijk. Dat is de realiteit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws