'Juventus en Napoli strijden om Ligue 1-revelatie van Olympique'
Franse neo-international beleeft doorbraak met veertien treffers

'Juventus en Napoli strijden om Ligue 1-revelatie van Olympique'

07-04-2014 12:58

Alexandre Lacazette beleeft dit seizoen zijn doorbraak in de Franse Ligue 1 en dat komt hem direct op buitenlandse belangstelling te staan. De topscorer van Olympique Lyon zou interesse genieten van de Italiaanse topploegen Juventus en Napoli.

De 22-jarige Lacazette, die in 2013 zijn debuut voor de Franse ploeg maakte, zei recent al dat hij open staat voor de stap naar een andere competitie. Die uitspraken deed hij nadat zijn naam gelinkt werd aan de Italiaanse kampioen Juventus. Volgens Il Mattino is daar nu ook Napoli bijgekomen.

Wedden

Meer odds

Bij de ploeg van voormalig PSV'er Dries Mertens vertrekt spits Goran Pandev waarschijnlijk, waardoor een plekje vrij komt. Coach Rafael Benítez wil een jongere speler in de plaats van de Montenegrijn en denkt aan Lacazette. Het jeugdproduct van Lyon maakte dit seizoen al veertien treffers en hoeft op de topscorerslijst alleen de giganten Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani voor te laten gaan.

Napoli zou ook opnieuw bij Olympique willen aankloppen voor Maxime Gonalons. De Partenopei deden in januari al een last-minutepoging voor de middenvelder, maar dat werd afgeslagen. De 25-jarige controleur staat als hoogste genoteerd op het wensenlijstje van Benítez.