Strakke broekriem Feyenoord beloond: Dergelijke indeling onlogisch
Rotterdammers op weg naar categorie 3: "Nog steeds negatief eigen vermogen"

Strakke broekriem Feyenoord beloond: "Dergelijke indeling onlogisch"

07-04-2014 13:20
3

Feyenoord is na jaren van dubbeltjes omkeren op weg naar de gezonde status. De Rotterdammers kondigen op de eigen website aan dat zij verwachten binnenkort door de licentiecommissie in de best mogelijke categorie 3 geplaatst te worden.

Wanneer dat een feit is, dan heeft Feyenoord de afgelopen seizoenen grote stappen gezet. Ruim drie jaar geleden zat de Stadionclub nog in categorie 1 en stond het onder toezicht van de KNVB. Algemeen directeur Eric Gudde is blij met de aanstaande promotie, maar waakt voor te veel optimisme.

"De promotie naar de hoogste groep, die zich mogelijk deze of volgende week al aandient, is een zoveelste duidelijk bewijs dat het gevoerde beleid in hoog tempo zijn vruchten afwerpt. En we wisten dat we in het huidige puntensysteem ruim beloond zouden worden voor onder meer de getoonde begrotingsdiscipline en onze positieve bedrijfsresultaten", zegt Gudde op de clubsite.

"Echter, we hebben op dit moment nog steeds een negatief eigen vermogen", vervolgt de bestuurder. "Aangezien je in mijn ogen pas gezond bent als je een stevig positief eigen vermogen hebt, vind ik een dergelijke indeling onlogisch."

Gudde vindt de promotie dus aan de vroege kant en verwacht ook niet dat de club daar de komende tijd structureel blijft. "Het zal voor Feyenoord naar mijn inschatting de komende meetmomenten regelmatig pendelen worden tussen categorie 2 en 3. Daar is overigens niks mis mee", vindt de algemeen directeur.