Aanklager maakt einde aan Eredivisie-seizoen NEC-aanvoerder na kopstoot
Van Eijden en Antonia één duel op de tribune

Aanklager maakt einde aan Eredivisie-seizoen NEC-aanvoerder na kopstoot

07-04-2014 13:59
2

Het reguliere voetbalseizoen zit er na de rode kaart van Ryan Koolwijk op. De aanvoerder van NEC accepteerde maandag het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden onvoorwaardelijk, waardoor hij pas in de eventuele nacompetitie kan terugkeren.

Koolwijk ging zaterdag in de slotfase van het duel met SC Cambuur zijn boekje te buiten en deelde een kopstoot uit aan Paco van Moorsel. De aanklager betaald voetbal hield bij de bepaling van de schorsing rekening met een eerdere strafkaart.

Wedden

Meer odds

De drie duels onvoorwaardelijk betekenen dat de middenvelder mogelijk zijn laatste wedstrijd voor NEC al gespeeld heeft. Koolwijk heeft een aflopend contract en is van plan een volgende stap in zijn carrière te zetten. Alleen wanneer de Nijmegenaren de nacompetitie ingaan, kan Koolwijk nog in actie komen.

De laatste minuten van de wedstrijd in Nijmegen werden ontsierd door rode kaarten. Ook ploeggenoot Rens van Eijden haalde het einde niet, nadat hij tweemaal geel zag. Het schikkingsvoorstel van één duel is inmiddels geaccepteerd, waardoor de verdediger alleen het treffen met AZ mist.

Tussen die twee rode prenten in moest ook Cambuur-middenvelder Marcel Ritzmaier vroegtijdig douchen met een dubbele gele kaart. Hij krijgt vanwege zijn twee gele kaarten een automatische schorsing van één wedstrijd.

Jarchinio Antonia kreeg ook een voorstel van de aanklager. De aanvaller van Go Ahead Eagles zag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo de rode kaart voor een duwtje aan het adres van Mike te Wierik. De vleugelspeler kreeg twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, terwijl hij zelf dacht aan vrijspraak. Antonia kan tot maandagmiddag 16.00 uur reageren.