'Ballenknijper' van Roda: Misschien was hij toch onder de indruk
Guy Ramos knijpt AZ-spits Jóhannsson in de edele delen

'Ballenknijper' van Roda: "Misschien was hij toch onder de indruk"

08-04-2014 09:33
16

Guy Ramos vestigde afgelopen weekend op opmerkelijke wijze de aandacht op zich. De verdediger van Roda JC zat tijdens het duel met AZ in de grabbelton van tegenstander Aron Jóhannsson. 

Ramos, die door de vele kaarten die hij pakt toch al een bepaald stempel heeft, probeert tegenstanders soms bewust uit de tent te lokken of te irriteren. De greep naar de ballen van Jóhannsson is daar een voorbeeld van, vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

"Het wordt nu enorm opgeblazen omdat het te zien was op de beelden, maar het gebeurt vaak genoeg op de voetbalvelden en dan wordt het niet gezien", stelt de verdediger. "Ik wilde proberen om hem uit zijn spel te halen en dat is gelukt. Op het einde verprutste hij nog een paar goede kansen. Misschien was hij toch onder de indruk."

De 28-jarige Kaapverdiër ging zelf uiteindelijk met rood naar de kant. Hij kreeg zijn eerste geel vanwege het onderbreken van een aanval en de tweede na een opstootje met Esteban. "Ik heb echt het idee dat elke overtreding bij mij onder de loep wordt genomen", reageert Ramos. "Als ik iemand boos aankijk, heb ik al een kaart te pakken. Dat is wel moeilijk voetballen."