Ex-Roda-coach: Geen geleerde om te snappen dat het een keer fout moet gaan
"Dat Roda er zo slecht voorstaat, is geen toeval. Hier kon je op wachten"

Ex-Roda-coach: "Geen geleerde om te snappen dat het een keer fout moet gaan"

08-04-2014 10:16
4

Voormalig Roda JC-trainer Sef Vergoossen kijkt niet op van de huidige malaise bij de club uit Kerkrade. De 66-jarige Limburger waarschuwt al jaren voor het tanende voetbal in zijn provincie. Mocht Roda JC degraderen, dan is er geen enkele Limburgse club meer op het hoogste niveau.

"Dat Roda er zo slecht voorstaat, is geen toeval", zegt Vergoossen over de hekkensluiter tegen Voetbal International. "Hier kon je op wachten. Ik heb respect voor de mensen die er nog wat van proberen te maken bij de Limburgse clubs. Ze zullen heus niet alles goed doen, maar bovenal zijn ze met handen en voeten gebonden."

"Onze stuurgroep heeft een aantal jaren geleden uitvoerig en nauwkeurig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden binnen de regio. Ik weet wat hier in de markt zit. Je hoeft geen geleerde te zijn om te snappen dat het een keer fout moet gaan", voegt één van de personen achter Sporting Limburg toe. Vergoossen opteerde vijf jaar geleden al voor een samengaan van Roda JC en Fortuna Sittard.

"Zonder Arnold heeft Roda geen bestaansrecht"
"Als Roda degradeert, wordt de stap terug ook meteen ontzettend groot", vervolgt Vergoossen. "Tenzij een figuur als Arnold Hendriks nog eens zijn schouders - en zijn geld - eronder wil zetten. Dan krijg je misschien een iets ander verhaal. In mijn tijd als trainer in Kerkrade (1998-2001, red.) wist ik al: zonder Arnold heeft Roda geen bestaansrecht. Hoe dan ook, uiteindelijk zal de wal het schip keren."

"En dan ben ik benieuwd of de mensen uit de politiek, die de komst van Sporting Limburg destijds hebben afgeschoten, daarvoor hun verantwoordelijkheid nemen", zegt de trainer in ruste. Vergoossen denkt dat een fusie verder weg is dan ooit. "Ik kan me niet voorstellen dat iemand daaraan de handen nog gaat branden. Ik in ieder geval niet."