Van 't Schip laat City niet bepalen: Nee, want ik ben de trainer
Engelse topclub verraste Melbourne Heart met overname

Van 't Schip laat City niet bepalen: "Nee, want ik ben de trainer"

10-04-2014 12:12

Vlak voordat Melbourne Heart eindelijk begon met het winnen van wedstrijden, nam het grote Manchester City de Australische club van trainer John van 't Schip, verdediger Rob Wielaert en middenvelder Orlando Engelaar over. De Nederlandse coach vindt de suggestie dat het één met het ander te maken heeft veel te ver gaan.

Voor de overname evenaarde Heart de langste serie zonder winst in de A-League. "Die dingen moeten we niet overdrijven", zegt Van 't Schip in een interview met The Guardian. "De invloed van City moeten we komend jaar meer gaan zien. Dit jaar moeten we het doen met dezelfde spelers, dezelfde omstandigheden, dezelfde trainingsfaciliteien. Ik geloof daar dus niet zo in."

"Ik zie geen verschil in de arbeid die de jongens erin stoppen, of in de manier waarop we spelen", vervolgt de voormalig international. "We waren allemaal blij, eigenlijk verrast door de overname. Niemand verwachtte dat. De manier waarop ze naar ons toe kwamen en waarop ze alles uitlegden, was positief. We zijn dus heel verheugd over de komende periode."

Invloed van City
Wat de overname voor de lange termijn betekent is nog niet helemaal bekend. Een verandering van naam of clubkleuren is een mogelijkheid. Van 't Schip wil zijn gedachten er niet over laten, evenals de optie om een talent uit de overlopende opleiding onder de vleugels te nemen. "We gaan naar Manchester en zullen goede gesprekken voeren, praten over bepaalde posities en dan zullen we zien welke spelers we kunnen krijgen."

Van 't Schip benadrukt dat hij zich als coach geen wil op laat leggen door Manchester City. "Nee, want ik ben de trainer. Ik heb mijn filosofie, mijn visie. Die is hetzelfde als de manier waarop City wil spelen; een mooie, op balbezit georienteerde manier van voetballen. Ik ga ook daar naartoe en wil graag leren. We kunnen allemaal van elkaar leren."