Stilgevallen doelpuntenmachine krijgt steun van zoekende Stevens
Stuttgart op bezoek bij Gladbach

Stilgevallen doelpuntenmachine krijgt steun van zoekende Stevens

11-04-2014 09:18

In de strijd tegen degradatie gaat Huub Stevens zaterdag met VfB Stuttgart op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De oefenmeester weet dat het een moeilijke wedstrijd zal worden.

Gladbach staat vierde in de Bundesliga en doet het vooral in het eigen Borussia Park uitstekend. Alleen Bayern München heeft een betere thuisbalans. Liever kijkt Stevens echter naar zijn eigen ploeg. Vijftiende staat Stuttgart, met evenveel punten als nummer zestien Hamburger SV.

Hij hoopt dat zijn spelers niet in de stress schieten door de degradatiedruk. "Ze moeten een zekere losheid uitstralen. Als je je nergens om bekommert, is dat goed. Maar de balans moet goed zijn. Plezier hebben is goed, maar discipline en ernst zijn noodzakelijk", aldus Stevens in Kicker.

Om Stuttgart in veilige haven te loodsen kan de ploeg de doelpunten van Vedad Ibisevic goed gebruiken. Sinds eind januari heeft hij echter niet meer gescoord. "Hij is ook maar een mens. Vedad heeft altijd zijn doelpunten gemaakt en dat gaat hij ook weer doen. Daar ben ik zeker van", aldus ploeggenoot Ibrahima Traoré.

Stevens valt zijn spits evenmin af. "Ik heb nog geen klachten over de optredens van Vedo. Hij heeft sinds ik er ben de ploeg niet in de steek gelaten", besluit de coach.