De Tien: best verkochte voetbalshirts ter wereld

De Tien: best verkochte voetbalshirts ter wereld

11-04-2014 10:10
3

Voetbalshirtjes, bijna iedereen heeft ze wel in de kast liggen. De tricots, je kunt ze schitterend of juist foeilelijk vinden, maken deel uit van een miljardenindustrie. In 'De Tien' van vandaag: de best verkochte voetbalshirts ter wereld.

10. AC Milan - 350.000 shirts per jaar
De Rossoneri (Rood-Zwarten) hebben een van de meest klassieke en onderscheidende shirts in het Europese topvoetbal. Het rood-zwart is al sinds 1899 de traditionele tweekleur van de grootmacht uit Milaan. Nederlanders als Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard wonnen in dit shirt de Europa Cup 1. Momenteel is Mario Balotelli één van de dragende krachten achter de shirtverkoop.

AC Milan

Wedden

Meer odds

9. Internazionale - 425.000 shirts per jaar

In de Serie A troeft Internazionale rivaal AC Milan af en dat geldt ook op het gebied van shirtsverkopen. Het tenue van de Nerazzurri, de zwart en blauwen, wordt gemaakt door Nike en dat is weer de grote rivaal van het Adidas van AC Milan.  

Inter

8. Juventus - 480.000 shirts per jaar
Ook de derde club in deze rubriek komt uit Italië. De huidige landskampioen en koploper van de Serie A verkoopt jaarlijks zo'n 480.000 shirts per jaar. Vooral de shirts met de namen van Andrea Pirlo en Carlos Tévez zijn momenteel populair in Turijn.

Juventus

7. Arsenal - 800.000 shirts per jaar
We maken een enorme sprong, want van de 480.000 shirts van Juventus gaan we naar de 800.000 shirts van Arsenal. De Gunners spelen in een rood shirt met witte mouw. Momenteel wordt het tricot nog gefrabiceerd door Nike, maar volgend jaar staat het logo van Puma op de borst. 

6. Liverpool - 810.000 shirts per jaar
Met een gemiddelde verkoop van 810.000 shirts per jaar is Liverpool Arsenal net te machtig. Het meest succesvolle Engelse team in Europa dankt die cijfers momenteel vooral aan Luis Suarez en clubicoon Steven Gerrard.

5. Bayern München - 880.000 shirts per jaar
De sterkste club van Europa is niet de club met de beste shirtverkoop. Bayern München moet het met 880.000 shirts met een vijfde plek doen. Populaire namen zijn die van Franck Ribéry, Arjen Robben, Thomas Müller en Bastian Schweinsteiger.

4. Chelsea - 910.000 shirts per jaar
Het Chelsea van Roman Abramovich strijkt een leuk zakcentje op met de verkoop van gemiddeld 910.000 shirts per jaar. Het blauwe tricot van de club uit Londen wordt gefabriceerd door Adidas. 

 

3. FC Barcelona - 1.150.000 shirts per jaar
FC Barcelona is de eerste club die de grens van een miljoen shirts per jaar doorbreekt. Het Blaugrana uit Catalonië is goed voor 1.150.000 verkochte tricots per jaar en pas sinds twee jaar geleden is dat met een commerciële uiting op de voorkant van het tenue. Supporters konden daarvoor alvast wennen toen het goede doel Unicef op de buik stond. Lionel Messi is vanzelfsprekend de grootste trekker.



1. Manchester United - 1.400.000 shirts per jaar
Een gedeelde eerste plek is voor Manchester United, dat eens te meer de populairiteit van de Premier League aantoont. De Red Devils verkopen vooral veel shirts met de namen van Robin van Persie en Wayne Rooney op de rug, maar ook Shinji Kagawa is in Azië een belangrijke inkomstenbron.


1. Real Madrid - 1.400.000 shirts per jaar
Het klassiek wit uit Madrid deelt de eerste plek met Manchester United. Real is daarmee niet alleen de rijkste club ter wereld, maar ook de club die de meeste shirts verkoopt. Dat is bijna volledig te danken aan Cristiano Ronaldo, wiens naam liefst één miljoen keer over de toonbank ging. CR7 verkoopt daarmee al meer shirts dan bijvoorbeeld Bayern München of Chelsea.