Vorm moet WK-droom nog even verdringen: Voetbal is soms raar
Swansea-keeper is nog niet zeker van lijfsbehoud: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt"

Vorm moet WK-droom nog even verdringen: "Voetbal is soms raar"

11-04-2014 10:57

Voor Michel Vorm telt momenteel alleen Swansea City. De Nederlandse doelman wil een beslissende rol spelen in de strijd om lijfsbehoud in de Premier League. Voor het eerst sinds de promotie, drie jaar geleden, moet de club uit Wales vrezen voor degradatie.

Volgens Vorm heeft Swansea voldoende kwaliteiten om zich te verzekeren van nog een jaar Premier League. Met trainer Garry Monk voor de groep, staat de club uit Wales er goed voor, meent de keeper. Maar niet alleen de degradatiestrijd houdt Vorm bezig, in zijn achterhoofd denkt de oud-doelman van FC Utrecht ook aan het WK van komende zomer. Vorm is één van de kanshebbers op een plek in de selectie van bondscoach Louis van Gaal.

"Veel teams knokken voor de punten en om te overleven, dat geldt ook voor ons. We kunnen niet zeggen dat het seizoen over is en achterover leunen. Het is teleurstellend dat we in deze situatie zijn beland en het is aan de spelers om ons weer uit de problemen te spelen", zegt Vorm in gesprek met The Daily Mail. "Afgelopen seizoen wisten we tien wedstrijden voor het einde dat we veilig waren. Dit is een andere situatie, een nieuwe situatie voor mij."

"Opeens wil je weten wat de andere uitslagen zijn"
"Ik heb nog nooit tegen degradatie gevochten en het is niet iets wat ik nog een keer mee wil maken. Het grappige is dat in mijn eerste seizoen iedereen schreef of zei dat wij het hele jaar tegen degradatie zouden knokken, bla bla bla… Het gebeurde niet en in het tweede seizoen wonnen we de League Cup. Maar voetbal is soms raar, dit seizoen hebben we het moeilijk. We speelden in de Europa League, moesten we veel meer reizen, kregen een nieuwe trainer voor de groep en kregen te maken met enkele zware blessures."

"Ik zou niet zozeer zeggen dat ik dit ervaren heb als stressvol, het is niet zo dat je dingen anders gaat doen. Je bent wel meer op je hoede. Je stapt na de wedstrijd de kleedkamer binnen en besteedt aandacht aan de uitslagen van andere duels. Je wilt weten wat de resultaten zijn. Je richt je altijd op je eigen team, maar opeens houd je ook andere clubs in de gaten. Mensen verwachtten dit seizoen meer van ons, wij hebben dat niet weten te brengen. Maar ik denk dat we wel voor een kleine ommekeer gezorgd hebben."