Jesus na zege op AZ: Niet te snel over deze prestatie heenstappen
Benfica staat opnieuw in halve finale: "Volledig terecht gewonnen"

Jesus na zege op AZ: "Niet te snel over deze prestatie heenstappen"

11-04-2014 11:22

Benfica is na het uitschakelen van AZ op weg om opnieuw de finale van de Europa League te bereiken. Trainer Jorge Jesus vindt dat men wel even stil mag staan bij de prestatie van zijn ploeg.

Na een 0-1 zege in Alkmaar won Benfica de tweede wedstrijd in de kwartfinale met 2-0. "En we hebben volledig terecht gewonnen", citeert Voetbal International Jesus van de clubwebsite. "Er zijn niet veel ploegen die jaar in jaar uit in de halve finale van een Europees toernooi staan. Dit is goed en belangrijk voor de club. Er moet ook niet te snel over deze prestatie heen gestapt worden."

Aanvaller Rodrigo was donderdag de maker van beide Portugese goals. "Ik ben heel blij dat ik twee doelpunten maak en Benfica help om de halve finale te halen, maar het belangrijkste is dat we gewonnen hebben", reageert hij op de website van de UEFA. "We hebben een goed seizoen en nu gaan we het aanpakken zoals we altijd doen: wedstrijd voor wedstrijd."

Middenvelder Ljubomir Fejsa keek content terug op het treffen met AZ. "We gaven alles wat we hebben. We speelden goed en waren in staat dit team te elimineren. De eerste goal kwam op een cruciaal moment, maar de tweede was ook belangrijk. Daarna konden we het tempo laten zakken."