Europa League: Juventus-Benfica, zeker één Spaanse club in finale
Benfica ontvangt Juventus, Sevilla neemt het op tegen Valencia

Europa League: Juventus-Benfica, zeker één Spaanse club in finale

11-04-2014 12:18

Het Italiaanse Juventus moet op weg naar de finale in eigen stadion zien af te rekenen met Benfica. De Italiaanse club start met een uitwedstrijd. De andere halve finale in de Europa League betreft een Spaans onderonsje: Sevilla begint met een thuiswedstrijd tegen Valencia.

De Italiaanse club kende een eenvoudig karwei in de kwartfinales van het Europese toernooi. Juventus rekende zonder al te veel problemen af met het Franse Olympique Lyon. Benfica bereikte de halve eindstrijd door AZ uit te schakelen. De Portugezen, afgelopen seizoen nog verliezend finalist in de Amsterdam Arena, waren met 0-1 en 2-0 te sterk voor de Alkmaarders.

Sevilla knikkerde dankzij een uitstekende return het sterker geachte FC Porto uit de Europa League. De Spanjaarden gingen in Portugal met 1-0 onderuit, voor eigen publiek was Sevilla met 4-1 te sterk voor FC Porto. Net als in de achtste finales, toen Sevilla het op moest nemen tegen stadsgenoot Real Betis, treft de club opnieuw een tegenstander uit eigen land. Valencia zorgde voor een 'Houdini-act' tegen FC Basel. Los Che verloor het eerste duel in Zwitserland met 3-0, maar stelde orde op zaken in Mestalla. Na verlenging stond er een 5-0 eindstand op het bord.

De halve finales in de Europa League vinden plaats op 24 april en 1 mei. De eindstrijd van het Europese toernooi wordt op 14 mei afgewerkt in het stadion van Juventus in het Italiaanse Turijn. De winnaar van het treffen tussen Sevilla en Valencia speelt 'thuis' in de finale, wees de loting uit.