Koeman: Tweede plek het hoogst haalbare na de teleurstellingen
Feyenoord-trainer maakt zich met zijn ploeg op voor uitduel met PSV

Koeman: "Tweede plek het hoogst haalbare na de teleurstellingen"

11-04-2014 17:13

Feyenoord kan zondag de tweede plek zo goed als veiligstellen als PSV in het Philips Stadion verslagen wordt. Ronald Koeman weet dat ook en hing deze week een lijstje met de actuele stand in de Eredivisie op in de Rotterdamse kleedkamer.

Koeman zag tot zijn tevredenheid dat de ranglijst het nodige bekijks trok. De focus lag deze week echter vooral bij PSV. "Uitwedstrijden tegen PSV zijn de laatste jaren allesbehalve geweldig verlopen voor ons", verwees de trainer naar het recente verleden. De laatste zege van Feyenoord dateert uit 2004.

"Ze hebben een zeer talentvolle groep, met een aantal kwalitatief goede spelers. Gezien het materiaal staat PSV in mijn ogen te laag op de ranglijst", vervolgt Koeman over de nummer vijf van de Eredivisie. "Dat komt deels door de onregelmatige prestaties van dit seizoen. De laatste twee wedstrijden hebben ze verloren, maar daarvoor wonnen ze acht keer op rij."

Feyenoord won zijn laatste vijf competitiewedstrijden, tot blijdschap van Koeman. Over het spel in de laatste twee duels was hij echter niet helemaal tevreden. "Tegen Heracles Almelo en RKC Waalwijk was het in voetballend opzicht ondermaats."

"Positief is dat we al weken een hoog rendement halen en het maximale resultaat boeken. Daarmee hebben we een grote stap gezet richting de tweede plaats, wat voor ons het maximaal haalbare is na de teleurstellingen tegen FC Twente en Ajax."

Feyenoord moet het zondag tegen PSV wellicht stellen zonder Miquel Nelom. De linksback kampt met een lichte knieblessure. Joris Mathijsen, die juist weer hersteld is van een kuitblessure, is voor Koeman een belangrijke kandidaat om in de basis te starten.