Advocaat hoopt op lange adem: NEC gaat vol aan de bak
AZ ontvangt drie dagen na Europese uitschakeling ploeg uit Nijmegen

Advocaat hoopt op lange adem: "NEC gaat vol aan de bak"

11-04-2014 17:25

Net bekomen van de uitschakeling in de Europa League gaat het vizier van AZ al weer op de competitiewedstrijd tegen NEC. Dick Advocaat verwacht een lastige klus in eigen huis.

AZ ging donderdagavond onderuit tegen Benfica, dat over twee wedstrijden duidelijk sterker was. "De spelers moesten diep gaan om fysiek bij te blijven. Dat deden ze goed. We stonden wel goed maar hebben weinig kunnen creëren", analyseert Advocaat op het persmoment vrijdag. "Dat Benfica is ook echt een goede ploeg, hoor. Met een enorme selectie ook."

Zondag komt de nummer zeventien van de Eredivisie op bezoek. Ryan Koolwijk en Rens van Eijden zijn afwezig bij NEC. "Maar het maakt niet uit wie er wel of niet speelt bij NEC", weet Advocaat. "Ze zullen hier komen om vol aan de bak te gaan. Ook voor ons is het nog een belangrijke wedstrijd om ons te verzekeren van de play-offs."

AZ hapt in de aanloop naar de play-offs om een Europees ticket naar adem. "Met de medische staf ga ik bepalen wanneer we de spelers een paar dagen vrij kunnen geven. We moeten de jongens namelijk weer fris in het hoofd maken."

Twee van de Alkmaarse zorgenkindjes zijn Roy Beerens en Simon Poulsen. Advocaat: "Beerens is met zijn enkel goed uit de strijd gekomen. Poulsen is met zijn lies nog een vraagteken. Hij traint nu niet mee met de groep. We bekijken zaterdag hoe het met hem gaat, maar het wordt krap."