Alderweireld baalt van afscheid bij Ajax: Dat doet me wel pijn
"Het lijkt misschien of het me niet interesseert of dat Ajax dat vergeet te regelen"

Alderweireld baalt van afscheid bij Ajax: "Dat doet me wel pijn"

12-04-2014 11:23
2

Toby Alderweireld baalt van de manier waarop hij bij Ajax is vertrokken. De verdediger heeft nog altijd niet de gelegenheid gehad om officieel afscheid te nemen. "En dat doet me wel pijn."

"Het lijkt misschien of het me niet interesseert of dat Ajax dat vergeet te regelen", zegt Alderweireld in De Telegraaf. "Dat is allebei niet het geval, want we zijn druk bezig een geschikte dag te vinden. Maar het programma bij Atlético Madrid is gewoon overvol. Ik heb het afscheid van mijn voorgangers gezien en dat deed me wel iets. Ik wil het fantastische Ajax-publiek gedag zeggen."

Ondanks het drukke programma volgt de Belg de verrichtingen van Ajax nog op de voet. Waar Christian Eriksen al lovend was over opvolger Davy Klaassen, is Alderweireld dat over Joël Veltman. "Echt, de complimenten. Ik weet uit eigen ervaring dat die positie een lastige is. Je wordt niet alleen afgerekend op je verdedigen, maar ook op het opbouwen. En bij Ajax kun je vijf wedstrijden goed en één duel slecht spelen, waarna men alleen dat laatste onthoudt."

De 25-jarige verdediger looft ook het werk van Frank de Boer, die Ajax aan de vierde titel op rij gaat helpen. Het moment komt dat de oefenmeester klaar is met zijn werk in Amsterdam en elders voor een nieuwe uitdaging gaat. Spanje is dan een geschikte bestemming, vindt Alderweireld. "Ik denk dat Frank de Boer ook in de Primera División zal slagen. Voor zijn filosofie heb je wel bepaalde spelers nodig die zijn ideeën kunnen en willen uitvoeren. Maar met zijn kwaliteiten denk ik dat hij een garantie voor succes is."