Real Madrid neemt tweede plek over van falend Barcelona
Koninklijke heeft geen moeite met Almeria

12-04-2014 23:54

Real Madrid is in de Spaanse competitie gestegen naar de tweede plaats. Zonder de nog steeds geblesseerde sterspeler Cristiano Ronaldo won de titelkandidaat met 4-0 van staartploeg Almeria

Real Madrid was vanaf minuut één veel sterker dan Almeria en het was een klein wonder dat de ploeg pas na 28 minuten op voorsprong kwam. Angel Di Maria dribbelde vanaf de flank naar binnen en schoot de bal met veel gevoel in de verre hoek. Acht minuten na rust werd de wedstrijd definitief beslist toen Gareth Bale scoorde na een combinatie tussen Karim Benzema en Di Maria.

Na de 2-0 was het verzet van Almeria definitief gebroken en liep Real Madrid zelfs nog uit naar 4-0. Isco scoorde fraai in de 56ste minuut en Alvaro Morata was trefzeker na een zeer knappe assist van verdedigende middenvelder Asier Illarramendi, die de talentvolle spits met een gevoelig lobje op maat bediende.

Real Madrid kwam in punten op gelijke hoogte met stadgenoot Atlético Madrid. De koploper speelt zondag uit tegen Getafe. Barcelona zakte naar de derde plaats, met 1 punt minder dan de twee rivalen uit Madrid. Drie dagen na de fatale nederlaag tegen Atlético Madrid in de Champions League (1-0) ging het ook bij het modale Granada fout: 1-0.