Geruchtenmolen op volle toeren: 'Barcelona wil Messi verkopen'
Argentijn denkt dat Spaanse topclub hem naar Parijs wil brengen

Geruchtenmolen op volle toeren: 'Barcelona wil Messi verkopen'

18-04-2014 09:45
12

Nu Lionel Messi niet in zijn vel lijkt te zitten, begint de geruchtenmolen omtrent de Argentijnse sterspeler op volle toeren te draaien. Volgens de Spaanse televisiezender Esport3 zou Messi ervan overtuigd zijn dat FC Barcelona hem komende zomer wil verkopen.

Spaanse media zoeken massaal naar een verklaring voor het slechte spel van Messi, die bovendien zeer ongemotiveerd oogt. Er wordt gemeld dat het kamp-Messi denkt dat Barcelona tot verkoop wil overgaan om een grootschalige renovatie mogelijk te maken. De club heeft tot op heden niet zijn contract verlengd, terwijl Paris Saint-Germain op het vinkentouw zit.

Naar verluidt zouden de Fransen bereid zijn om de transferclausule van 250 miljoen euro op tafel te leggen. Bovendien kan Messi in Parijs weer de best betaalde speler ter wereld worden. De onderhandelingen kunnen worden gestimuleerd door de gezamenlijke belangen die Qatar bij beide clubs heeft. Qatar Sports Investment is de eigenaar van PSG, terwijl op het shirt van Barcelona Qatar Foundation als hoofdsponsor prijkt.

Met een verkoop van Messi kan Barcelona een ingrijpende renovatie bewerkstelligen. De Spaanse sportzender meldt dat de club een nieuwe trainer wil aanstellen, daarnaast moeten er zo'n zes à zeven nieuwe spelers naar Camp Nou komen. Marc-André ter Stegen, Marco Reus, Rafinha en Gerard Deulofeu zouden in elk geval op het lijstje staan. Overigens kan dit alleen tot stand komen als Barcelona erin slaagt om het transferverbod af te wenden. Lukt dat niet, dan zal Messi ook zeker niet van club wisselen.