Seedorf toont zich strijdbaar: Tot het moment dat ik een telefoontje krijg
Milan-trainer vecht voor eigen toekomst in San Siro

Seedorf toont zich strijdbaar: "Tot het moment dat ik een telefoontje krijg"

18-04-2014 18:53

Clarence Seedorf maakt een moeizame start door als coach van AC Milan. Onder zijn leiding behaalde de club gemiddeld meer punten dan onder voorganger Massimiliano Allegri, maar toch is de Nederlander allerminst onomstreden.

Seedorf nam enkele maanden geleden de werkzaamheden over van Allegri. Sindsdien beleefde de oefenmeester mooie momenten met AC Milan, al incasseerde hij ook meerdere tegenvallers. Intern zou zijn draagvlak zijn afgenomen. De Italiaanse media speculeert al enige over een vervroegde vertrekregeling.

Voor Seedorf vormen de kritische geluiden geen aanleiding om te wanhopen. "Het team moet zich concentreren op de wedstrijd en niet op mijn situatie", vertelde de coach in aanloop naar de wedstrijd tegen Livorno. "Tot het moment dat ik een telefoontje krijg van voorzitter Silvio Berlusconi, ga ik door met mijn werk met de zekerheid dat ik trainer ben van AC Milan."

Naar verluidt zou de relatie met algemeen directeur Adriano Galliani zijn bekoeld. In de kleedkamer zouden Riccardo Montolivo, Christian Abbiati en Mattia De Sciglio als tegenstanders van de oud-international fungeren.