Schöne neemt het op voor falende landgenoot bij Ajax: Geen twijfel over hem
Lucas Andersen overweegt vertrek bij Amsterdammers

Schöne neemt het op voor falende landgenoot bij Ajax: "Geen twijfel over hem"

18-04-2014 20:42

Lucas Andersen sprak onlangs zijn onvrede uit over zijn rol bij Ajax. De vleugelspits werd aangetrokken als een enorm talent, maar slaagt er maar niet in de stap naar het eerste elftal te zetten. Zijn land- en ploeggenoot Lasse Schöne heeft echter nog alle vertrouwen in de dribbelaar.

De negentienjarige Andersen werd medio 2012 met hoge verwachtingen overgenomen van Aalborg BK, maar in twee seizoenen kwam de Deense jeugdinternational niet verder dan negen wedstrijden in het eerste elftal. De vleugelspits hoopt dat zijn situatie snel wijzigt. Gebeurt dat niet, dan overweegt de jongeling te vertrekken.

Schöne denkt echter dat Andersen geduld moet hebben en dat zijn tijd bij Ajax vanzelf komt. "Er is geen enkele twijfel over zijn voetballende kwaliteiten. Hij is een enorm getalenteerde speler en hij werkt elke dag hard op de training om zich te verbeteren. Hij is erg met zichzelf bezig, zowel met zijn voetballende kwaliteiten als met zijn mentale kracht."

"Hij is nog erg jong", vervolgt Schöne in gesprek met Bold. "Momenteel speelt hij niet, maar hij heeft tijd nodig. Natuurlijk wil hij zelf graag spelen, dat wil elke speler. Hij vindt het moeilijk dat hij niet speelt. Maar zoals ik al zei, hij is nog jong en er is geen enkele twijfel over zijn potentieel. Zijn tijd zal echt nog wel komen."